• تهران، سهروردی شمالی، شهید قندی غربی، پلاک ۱، طبقه ۵، واحد ۱۴

  • 021 88758911

شنگن

 

 

معاهده شینگن یک قرارداد استکه در سال 1985 بین چند کشور امضا شد.با این معاهده،ورود ساکنین کشورهای اروپایی بدون ویزا به این کشورها آزاد شد تا مشکلات رفت وآمد بین مرزی برای آنها کم شود.بنابرین ویزای شنگن برای کسانی است که ساکن ویا اتباع کشورهای محدوده شینگن نیستند ومی­خواهند به این محدوده وارد شوند.کشورهای اتحادیه اروپا را نباید با کشورهای محدوده شینگن اشتباه نمود.برای مثال نروژو ایسلند بخشی از شینگن هستند اما جزو اتحادیه اروپا نیستند.ویا مثلا انگلستان وایرلند عضو اتحادیه اروپا هستند اما جزو محدوده شینگن نیستند.

به همین دلیل ویزا(روادید)انگلستان وایرلند جهت ورود به شینگن بی­اعتبار است وساکنین واتباع انگلستان وایرلند باید به هنگام ورود وخروج از کشورهای عضو شینگن مورد کنترل مرزی قرار می­گیرند.

اما کشورهائی نیز وجود دارند که اعضای اتحادیه اروپا نبوده اما از طریق بستن قراردادهای مخصوص بخشی از محدوده شینگن بشمار میروند.برای مثال نروژو ایسلند عضوی از اعضای اتحادیه اروپا نیستند اما عضو قرارداد شینگن هستند.به همین دلیل ویزاهای صادر شده از سوی نروژوایسلند جهت ورود به همه کشورهای عضو شنگن معتبر است

 

با دریافت این ویزا میتوانید هر 6 ماه یکبار به مدت حداکثر 90 روز به کشورهای عضو اتحادیه شنگن سفر کنید،که شامل کشورهای اتریش،بلژیک،چک،دانمارک،استونی،فنلاند،فرانسه،آلمان،یونان،مجارستان،ایسلند،ایتالیا،لتونی، لیتوانی،لوکزامبورگ، مالت،هلند،نروژ،لهستان،پرتغال،اسلواکی،اسلوونی،اسپانیا،سوئد،وسوئیس.

 

انواع ویزاها:A,B,C

 

ویزای نوعA

نوعی ویزای ترانزیت فرودگاهی است که دریافت آن به شما این اجازه را میدهد تا در یکی از فرودگاه­های محدوده شنگن پرواز خودرا تعویض وبه کشوری خارج از محدوده شنگن سفر کنید.به همراه داشتن این ویزا تنها برای استفاده از فرودگاه­های محدوده شنگن معتبر است.

ویزای نوع B

این ویزا نیز نوعی ویزای ترانزیتی است که به همراه داشتن آن به شما اجازه می­دهد تا برای مدت زمان حداکثر 5 روز از خاک کشوری در ناحیه شنگن عبور کنید.

ویزای نوع C

این ویزا در واقع روادید کوتاه مدت است وبرای مدت زمانی که موقع دریافت آن مشخص میشود شما حق دارید در کشورهای عضو اتحادیه شینگن اقامت داشته باشید.دریافت کنندگان این ویزا بسته به هدف وشرایط سفر خود یکی از 3 نوع ویزای زیر را دریافت میکنند:

ویزای یک بار ورود(Single-entry)

این ویزا فقط برای یک بار ورود به یکی از کشورهای عضو پیمان شینگن اعتبار دارد وبه محض ترک کشوری که به آن وارد شدید اعتبار ویزای شما فارغ ازین که مدت زمان آن به پایان رسیده یا نه منقضی میشود.

ویزای دوبار ورود

این ویزا نیز شرایطی مشابه با ویزای یک بار ورود دارد با این تفاوت که شما دوبار اجازه ورود دارید تا به کشوری در ناحیه شینگن وارد شوید.به خاطر داشته باشید استفاده ازین فرصت دوبار ورود در محدوده زمانی مشخص قابل استفاده است.

ویزای چندبار ورود(Multiple-entry)

تنها محدودیت این ویزا محدودیت زمانی آن است که اعتبار آن 90 روز به ازای هر 6 ماه از سال است.زمان این 90 روز به محض ورود شما به هر یک از کشورهای ناحیه شینگن محاسبه می­شود.

ویزای اعتبار محدود منطقه­ای

این ویزا به شما اجازه میدهد تا تنها به همان کشوری که از آن ویزا دریافت کرده­اید یا چند کشور دیگر ناحیه شینگن که در زمان اخذ ویزا مشخص شده سفر کنید.صدور این ویزا در شرایط خاص صورت می­گیرد به عنوان مثال برای دلایل انسان دوستانه یا مواردی که در شرایط اضطراری اتفاق می­افتد.این نوع ویزا بیشتر به پناهندگانی که بدون مدارک معتبر وارد ناحیه شینگن شده­اند اعطا می­شود.

ویزای ملی(National Visas)

این ویزا که ازآن با عنوان ویزای نوع D  هم یاد می­شود،برای دانشجویان تجار ویا کسانیکه مدت زمان مشخصی قصد دارند در ناحیه شینگن اقامت داشته باشند صادر می­شود.این نوع ویزا هم می­تواند یک بار ورود باشد.این نوع ویزا برای کسانی صادر می­شود که به دلایل مشخص مانند خدمات درمانی قصد اقامت محدود برای دوره­ای تعیین شده در یکی از کشورهای عضو اتحادیه شینگن را دارند وپس از ان به کشور خود باز می­گردند.با در اختیار داشتن ویزای چند بار ورود نوع D بدون نیاز به اخذ روادید دیگری می­توان به تمامی کشورهای ناحیه شینگن بدون محدودیت سفر کرد.برای دریافت ویزای چند بار ورود نوع D باید یکی از شرایط ذیل را داشته باشید:

*دانشجویان بین­المللی که برای انجام پروژه­های تحقیقاتی برای مدتی مشخص(که کمتر از یک سال است)به ناحیه شینگن سفر می­کنند.

*دانشجویان بین­المللی که قصد شروع تحصیل در یکی از دوره­های تحصیلی کشورهای عضو پیمان شینگن را دارند.به این گروه ویزای یک ساله اعطا می­شود که برای اقامت بیشتر قابل تمدید است.

*کار

نظر شما: